De 18 jarige Jurjen Rodenhuis revalideerde na een voorste kruisband operatie bij FYSIOCONNECTION

Eind januari 2021 scheurde Jurjen zijn voorste kruisband tijdens een voetbaltraining bij Focus, waar hij al sinds zijn vierde jaar voetbalt. Het voelde als een klap en heel veel pijn.  Dat het zo’n flinke blessure zou zijn had hij niet verwacht. Na een bezoek aan de huisarts en een maand fysiotherapie bleven vorderingen uit. Hij zakte steeds weer door zijn knie. Een MRI gaf direct duidelijkheid: voorste kruisbandletsel.
Na een geslaagde operatie door chirurg, Jacco Zijl volgde een jaar revalideren. “Omdat hier een jaar voor staat, ben ik naar verschillende fysiotherapeuten gegaan om kennis te maken. Ik wilde namelijk wel een klik voelen met mijn therapeut. Bij Tristan Evers, fysiotherapeut bij FYSIOCONNECTION, had ik direct een goed gevoel. Hij is helder, duidelijk, prettig in de omgang, professioneel en een jonge therapeut”.
“Vanaf de dag na mijn operatie kwam hij 3 à 4 keer per week aan huis. Het kon mij niet snel genoeg gaan, maar dan was Tristan er om mij af te remmen en me aan ons plan te houden. Het voelde heel raar om geen vertrouwen in mijn knie te hebben. Door kleine stapjes te maken in mijn revalidatieproces groeide dat vertrouwen weer. Hoe verder het proces vorderde hoe beter het ging. We werkten aan coördinatie, balvormen, looptraining en voor het eerst weer de fiets op- en afstappen. Later revalideerde ik met meerdere personen die een knie operatie achter de rug hadden. Dat was ook een mooie ervaring. We varieerden in leeftijd, maar werkten aan iets met hetzelfde doel. Soms in een gemeenschappelijke spelvorm, maar ook individueel.”
Wat voor mij fijn was is dat Tristan zelf ook een voorste kruisband operatie heeft ondergaan. Hij weet daardoor precies waar je doorheen gaat wanneer het zo lang duurt. Een jongere generatie fysiotherapeut heeft nog een voordeel: We waren met een familieweekend in een klimbos en ik dacht dat ik heus dat parcours wel kon doen. Mijn ouders dachten daar anders over, dus “appte” ik Tristan: Hij vond het niet verstandig dus helaas, voor mij nog geen klimparcours.
Inmiddels ben ik helemaal hersteld, maar train ik nog steeds 1 x per week in een groep onder begeleiding. Een half uur speciaal gericht op mijn knie aangevuld met oefeningen voor mijn algehele fysieke gesteldheid. Nuttig en ook heel gezellig!
Waren er dan helemaal geen minpuntjes? Jawel: “tijdens de verbouwing van de praktijk aan de Dahliastraat was er minder apparatuur beschikbaar, dat was jammer maar Tristan bedacht voldoende alternatieve oefeningen. Oh ja en dat ik een kwartier vanuit Parijsch hier naar toe moet fietsen, lacht hij.
“Jullie zijn niet de meest bekende praktijk voor fysiotherapie in Culemborg en dat is zonde want ik heb het als heel prettig ervaren. Ik ben er weer helemaal bovenop gekomen, dus al had ik een half uur moeten fietsen dan had ik het ook dubbel en dwars waard gevonden”.
“Hier doe je het natuurlijk voor” aldus Tristan Evers. “ Wil je goed herstellen dan is een combinatie van behandelen, trainen en goede sfeer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt bij ons naast revalidatie (na een operatie), manuele therapie, (sport)fysiotherapie, dry needling, shockwave en echografie, ook terecht om te sporten. Onder begeleiding in kleine groepen of zelfstandig. Handig tijdens de winter- of zomerstop, als aanvulling op je reguliere sportactiviteiten of naast je werk.
Wij helpen je graag. Bel ons gerust of wandel eens bij ons binnen. FYSIOCONNECTION, Dahliastraat 72, Culemborg 0345-520330

Deel dit verhaal via:    

VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM

©1994-2024 FYSIOCONNECTION